Kerk & religie
Kand. J. A. Weststrate doet intrede in Terneuzen

Kandidaat J. A. Weststrate is dinsdag bevestigd als predikant van de gereformeerde gemeente in Nederland te Terneuzen.

Van een medewerker
De bevestigingsdienst werd geleid door ds. J. Roos uit Barneveld. De tekst voor de preek was 1 Petrus 5:2: „Weidt de kudde Gods, die onder u is, hebbende opzicht daarover, niet uit bedwang, maar gewilliglijk, noch om vuil gewin, maar met een volvaardig gemoed.” Het thema van de preek was ”Een bijzondere opdracht aan een afgezonderde herder”.

Aan de handoplegging namen deel ds. J. Roos, ds. A. Geuze, ds. A. Schultink, ds. A. van Voorden en de ouderlingen A. P. de Feijter en J. C. Poppe.

In de avonddienst verbond ds. J. A. Weststrate zich aan de gemeente, die sinds het vertrek van ds. J. Pannekoek naar Canada 39 jaar vacant is geweest. Hij deed dat met de woorden uit Jozua 1:9 : „Heb Ik het u niet bevolen? Wees sterk en heb goeden moed, verschrik niet en ontzet u niet, want de Heere uw God is met u alom waar gij heengaat.” Het thema van de intredepreek was ”Gods opdracht aan een krachteloze Jozua aan het begin van zijn ambtelijke bediening”.

De nieuwe predikant werd toegesproken door wethouder J. Bos namens de burgerlijke gemeente, ds. H. H. de Haan (chr. geref.) namens de plaatselijke kerken, ds. F. Mallan als oud-docent en ds. T. R. Treur uit Canada –beiden per brief–, ds. A. Schultink namens de classis zuid en als voormalig consulent, ds. A. van Voorden namens het curatorium, student M. Krijgsman en ouderling J. C. Poppe namens kerkenraad en gemeente.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer