Buitenland
Amerikanen bezoeken Deltawerken

WASHINGTON (ANP) – Een Amerikaanse delegatie zal van 9 tot 13 januari een bezoek brengen aan Nederland. Zij gaat bekijken hoe Nederland zich beschermt tegen overstromingen en wateroverlast, zo maakte de Nederlandse ambassade in Washington bekend.

De Amerikaanse overheid wil zich na de verwoestingen door de orkaan Katrina –die New Orleans onder water zette en deels verwoestte – oriënteren op mogelijkheden om de laaggelegen gebieden aan de oostkust te beschermen tegen het zeewater.

Het programma voor het bezoek is opgesteld door de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland. Prins Willem–Alexander zal als deskundige op het gebied van watermanagement bij een deel van het programma aanwezig zijn, evenals een aantal ministers.

De omvangrijke groep Amerikanen onder leiding van senator Mary Landrieu (Louisiana) bestaat uit ambtenaren van de federale overheid, van staten en van lokale overheden, vertegenwoordigers van bedrijven en nonprofitorganisaties en van de organisatie die zich bezighoudt met de wederopbouw van het gebied dat door orkaan Katrina is verwoest. De reis van de Amerikanen heeft als thema "Louisiana en Nederland: een vriendschap die door het water is gesmeed".

Ook burgemeester Nagin van New Orleans heeft – tijdens een bezoek van de Nederlandse ambassadeur Van Eenennaam aan zijn verwoeste stad – laten weten dat hij graag een bezoek wil brengen aan Nederlandse waterkeringssystemen. Hij zei eind november tegen Van Eenennaam dat hij graag met „eigen ogen wil zien hoe Nederland zich tegen de zee en ander water beschermt.” Voor zover bekend reist Nagin echter niet mee met de zware delegatie onder leiding van senator Mary Landrieu (Louisiana).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer