Buitenland
Man aangehouden in verband met aanslagen Londen

LONDEN (ANP) - De Britse politie heeft een 27-jarige man gearresteerd in verband met de aanslagen in Londen op 7 juli, waarbij 52 mensen en de plegers van de aanslagen om het leven kwamen. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

De verdachte is zaterdag opgepakt in Dewsbury, in het noorden van Engeland. De politie verdenkt hem van „opdracht geven tot, voorbereiden van en aanzetten tot terroristische daden”, staat in een verklaring. De politie heeft twee woningen in Dewsberry doorzocht.

Mensen die bij de aanslagen van Londen op 7 juli gewond zijn geraakt en nabestaanden van de doden hebben een petitie aan premier Blair gestuurd. De circa 10.000 ondertekenaars klagen over de lage schadevergoedingen die de Britse regering hun heeft aangeboden.

De families van de 52 doden kunnen elk 11.000 pond (16.275 euro) krijgen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Kim Beer, die bij de aanslagen haar zoon verloor, voelt zich „compleet beledigd” door het bedrag dat het Home Office heeft aangeboden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer