Buitenland
Lancering Discovery weer uitgesteld

Het wordt steeds spannender of de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA deze maand nog het ruimteveer Discovery in de ruimte kan brengen.

ANP

Het agentschap heeft de lancering van de spaceshuttle maandag opnieuw uitgesteld. De oorzaak van een verkeerd functionerende brandstofsensor is deskundigen nog steeds een raadsel.

Ingenieurs lopen al dagen alle schakels, bedradingen en elektriciteitssystemen in de brandstoftank langs, maar hebben nog niets gevonden. Het ruimteveer wordt in plaats van eind deze week nu op zijn vroegst 26 juli de ruimte ingeschoten. De kans dat die datum ook wordt gehaald is volgens betrokkenen echter klein.

Het probleem met de sensor was voor NASA de reden om afgelopen woensdag kort voor de geplande start de lancering uit te stellen. Als de shuttle niet uiterlijk 31 juli het luchtruim kiest, moet de lancering worden uitgesteld tot september. Deskundigen bestuderen volgens de Los Angeles Times inmiddels wel de mogelijkheid om het zogenoemde lanceervenster -de tijd waarin de Discovery moet worden afgevuurd om het ruimtestation ISS te kunnen bereiken- iets op te rekken tot begin augustus.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer