Binnenland
LTO: zonder aanpassing beleid geen verbetering klimaat

Voor land- en tuinbouworganisatie LTO komt het niet als een verrassing dat de landbouw achterblijft bij het halen van het klimaatdoel in 2030. „Zonder aanpassing van beleid is geen verbetering te verwachten”, laat LTO in een reactie weten op de Klimaat- en Energieverkenning (KEV) van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De organisatie wil onder meer dat er geld beschikbaar komt uit het klimaatfonds om boeren en tuinders te helpen bij het halen van de doelen.

ANP

„Boeren en tuinders voelen zich ook verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan de klimaat- en energietransitie”, zegt LTO-voorzitter Ger Koopmans. „Voor de toekomst is het cruciaal dat strategisch beleid en toegang tot voldoende middelen uit het klimaatfonds boeren en tuinders helpen om te werken aan een nóg klimaatbewustere land- en tuinbouw.”

Volgens LTO hebben boeren en tuinders onvoldoende financiële middelen om de gewenste klimaatdoelen te bereiken. Daarom wil de organisatie dat er 8 miljard euro uit het klimaatfonds wordt ingezet voor een zogenoemd ‘uitvoeringsprogramma klimaatbewuste land- en tuinbouw’. Dit programma moet inzichtelijk maken welke maatregelen de land- en tuinbouw versterken en verbeteren op het gebied van klimaatadaptatie en emissiereductie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer