Binnenland
‘Harde knal’ bij opvang Ugchelen waar onlangs explosief afging

Bij de nog leegstaande crisisnoodopvang in Ugchelen is vrijdagavond een „heel harde knal” geweest. De ontploffing gebeurde op het gazon bij de gymzaal van de voormalige Bouwhofschool, meldt een woordvoerster van de gemeente na berichtgeving van De Stentor. Volgens de krant ging het om vuurwerk. Er is geen schade.

ANP

De noodopvang was eerder deze week doelwit van een aanslag. In de nacht van dinsdag op woensdag ging een explosief af bij de voordeur van het pand. De ingang raakte dusdanig beschadigd dat de opvangplek vrijdag niet open kon, zoals de bedoeling was.

Volgens de gemeentewoordvoerster was de ontploffing rond 20.00 uur. Volgens haar is de politie gebeld en zijn na de knal „een paar knapen” gezien die wegrenden. Maar ze zijn in de omgeving niet meer gevonden.

Het is de bedoeling dat er in de voormalige school maximaal honderd vluchtelingen worden opgevangen voor wie geen plek meer is bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Rond de opvangplek bestond al langer weerstand; vooral onder ouders van de naastgelegen basisschool zou onrust zijn over de noodopvangplek. Vanaf zaterdag kunnen er mensen worden opgevangen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer