Kerk & religieKerkplanting NGK
Kerkplanting #Hill in Rotterdam gaat verder als gemeente binnen NGK

Het kerkplantingsinitiatief #Hill in Rotterdam-Schiebroek wordt per 5 januari 2025 een zelfstandige gemeente binnen de Nederlandse Gereformeerde Kerken (NGK).

Kerkplantingsproject #Hill houdt bijeenkomsten in een gebouw in Schiebroek. beeld Google Street View
Kerkplantingsproject #Hill houdt bijeenkomsten in een gebouw in Schiebroek. beeld Google Street View

Dat heeft de regio Rotterdam van de NGK onlangs besloten, meldde scriba Ben Hofsink woensdag. #Hill is een initiatief vanuit de Ngk Rotterdam-Ichthuskerk en is in september 2014 als project gestart in Hillegersberg-Zuid. Sinds 2017 heeft het initiatief zich gevestigd in Schiebroek. Pionier en initiatiefnemer van het project is ds. M.A. (Mark) van Leeuwen. Hij zal op 5 januari 2025 tijdens de instituering worden bevestigd als voorganger van de nieuwe gemeente.

Op haar website omschrijft #Hill zichzelf als „een kerk voor mensen die het christelijk geloof voor het eerst willen ontdekken of die dat geloof weer nieuw leven willen inblazen. We zijn ervan overtuigd dat het christelijk geloof veel hoop, kracht en nieuwe perspectieven biedt voor het leven in onze stad Rotterdam.”’ #Hill ziet zichzelf „als een aanvulling op de bestaande kerken”.

Naast de wekelijkse samenkomst op zondagochtend organiseert #Hill onder meer een maandelijkse maaltijd, Alphacursus en Bijbelstudie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer