Binnenland
Derde zitting over explosie in garagebox met drugslab Rotterdam

In de rechtbank in Rotterdam begint maandag een derde inleidende zitting in de zaak tegen de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de productie van drugs in een garagebox aan de Schammenkamp in Rotterdam. Mogelijk was het drugslab de oorzaak van de enorme explosie waarbij op maandagavond 29 januari drie mensen om het leven kwamen.

ANP

Verdachte Jalal O. werd enkele dagen na die fatale explosie aangehouden. De 35-jarige O. hielp na de ramp om het lichaam van een van de drie dodelijke slachtoffers uit het puin te halen. Naast de drie doden, onder wie een familielid van O., raakten ook twee mensen gewond. Het appartementencomplex is volledig verwoest.

O. was huurder van het bedrijfspand aan de Schammenkamp en huurde daarnaast woningen in de straat, waar volgens de politie sprake was van illegale bewoning door zwartwerkers. O. heeft bij de politie verklaard dat hij een gedeelte van het pand onderverhuurde aan een van de dodelijke slachtoffers.

O. wordt op dit moment niet verdacht van het veroorzaken van de explosie, omdat nog niet vaststaat hoe deze is ontstaan. Het Openbaar Ministerie laat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een rapport opstellen over de vermoedelijke oorzaak van de explosie. In de rechtbank zal de officier de stand van het onderzoek toelichten.

Naar verwachting zal de advocaat van O. de rechtbank opnieuw vragen een einde te maken aan de voorlopige hechtenis van zijn cliënt. Op de vorige zitting heeft de rechtbank rapportages aangevraagd over de mogelijkheden om O. in vrijheid zijn strafzaak te laten afwachten, of eventueel met een enkelband. De rechtbank zal maandag de voorwaarden bespreken die de reclassering aan een eventuele voorlopige vrijlating verbindt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer