Binnenland
Irritatie in Rotterdamse raad over trage herbouw Schammenkamp

Een deel van de Rotterdamse raad is ontevreden over het trage verloop van de herbouw van de door een explosie en brand verwoeste appartementen aan de Schammenkamp in de Rotterdamse Zuidwijk. De ontploffing, mogelijk veroorzaakt door een drugslab, was op 29 januari dit jaar. De PvdA-fractie wil van het college van B en W weten waarom dat is en heeft een debat voor 10 oktober aangevraagd.

ANP

Volgens de partij zijn de herbouwplannen sinds juni klaar en is door de vertraging „onrust en frustratie” ontstaan bij buurtbewoners en ondernemers in de wijk. „De indruk bestaat dat het college de mensen in Zuidwijk aan hun lot overlaat”, stelt de partij.

„Verzekeraars en gemeente lijken geen haast te maken”, aldus de fractie. „Dit tot grote frustratie van buurtbewoners en ondernemers. Volgens de gemeente was de vergunningaanvraag niet compleet. Wij verbazen ons dat de klap van 29 januari waarbij drie mensen omkwamen, tientallen bewoners moesten verhuizen, ondernemers hun levenswerk in rook op zagen gaan en heel Rotterdam van slag was, dat die klap kennelijk niet de gemeente in een actieve en betrokken stand heeft gezet.”

De PvdA wil ook weten waarom het „ruim drie maanden” duurt om een aanvraag compleet te maken en wat de gemeente heeft gedaan om de zaak „snel in beweging” te krijgen. Ook over het lot van de getroffen bewoners zijn vragen. „Hoe actief is de gemeente om de mensen in Zuidwijk te helpen om verder te gaan? Hebben we enig zicht op hoe het met de bewoners en ondernemers gaat”, vraagt de PvdA aan B en W.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer