Binnenland
Gewonde bij schietincident in horecagelegenheid Groningen

In het centrum van Groningen is een 37-jarige man gewond geraakt bij een schietincident in een horecagelegenheid aan de Peperstraat. Dat gebeurde zondag kort voor 06.00 uur toen binnen een schot werd gelost.

ANP

Toen agenten arriveerden, vonden ze de gewonde Groninger liggend voor het pand. In de omgeving heeft de politie niet veel later een verdachte aangehouden. Het gaat om een 49-jarige man uit Groningen.

Ook de gewonde man is aangehouden om zijn rol te onderzoeken. Hij was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

Op straat voor het pand is een vuurwapen gevonden. Onderzocht wordt of dat het wapen is waarmee is geschoten. In de horecagelegenheid waren nog mensen aanwezig. Die zijn gefouilleerd, maar hadden geen wapens bij zich.

Ook in Leeuwarden is mogelijk geschoten in een horecagelegenheid. De politie kreeg rond 02.30 uur een melding van een schietincident aan het Ruiterskwartier, in de wijk Nieuwestad. Onderzoek moet uitwijzen of er daadwerkelijk is geschoten en of er mensen gewond zijn geraakt. Er is niemand aangehouden.

De politie heeft meerdere mensen gesproken die in het pand aanwezig waren. Ook zij zijn gefouilleerd op wapens, maar er is niets gevonden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer