Kerk & religieIntrede
Ds. Maljaars bevestigd tot predikant NRC Courtland

Ds. E.M. Maljaars is woensdag bevestigd tot predikant van de Netherlands reformed congregation (NRC) in Courtland (Ontario, Canada).

Van onze correspondent
Het kerkgebouw van de Netherlands Reformed Congregation (NRC) in Courtland, in Canada (Ontario). beeld ds. E. Hakvoort
Het kerkgebouw van de Netherlands Reformed Congregation (NRC) in Courtland, in Canada (Ontario). beeld ds. E. Hakvoort
Ds. E.M. Maljaars (l.), naast ds. M. Rojas uit Bolivia. beeld ds. E. Hakvoort

In de bevestigingsdienst ging ds. E. Hakvoort voor. Hij sprak over Jesaja 62:6: „O Jeruzalem! Ik heb wachters op uw muren besteld, die geduriglijk al den dag en al den nacht niet zullen zwijgen. O gij, die des HEEREN doet gedenken, laat geen stilzwijgen bij ulieden wezen!” Hij bepaalde zijn gehoor bij ”Een tweevoudige boodschap vanuit de hemel”, en sprak achtereenvolgens over 1: Een boodschap voor de gemeente, en 2: Een boodschap voor de predikant.

In de avonddienst deed ds. Maljaars intrede met de woorden uit Johannes 4:4: „En Hij moest door Samaria gaan.” Thema was ”De noodzaak van Christus’ aanwezigheid in Samaria”: 1. De noodzaak van het Evangelie, 2. De noodzaak van de Wet, 3. De noodzaak van ware aanbidding, 4. De noodzaak van een openbaring, en 5. De noodzaak van evangelisatie.

Ds. Maljaars werd toegesproken door ds. E.C. Adams van de classis Farwest, door ds. J.J. Witvoet van de classis Midwest en door ouderling E. Korevaar van Courtland. Ds. Maljaars is de eerste predikant van de gemeente Courtland, nadat deze vorig jaar september werd geïnstitueerd. Courtland komt voort uit de NRC van Norwich.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer