Economie
Wall Street kijkt uit naar cijfers Micron na tamme handelssessie

De aandelenbeurzen in New York zijn overwegend met verliezen gesloten. Beleggers zochten naar richtinggevend nieuws, nadat de Federal Reserve de financiële markten vorige week een oppepper had gegeven met een forse renteverlaging. De blik op Wall Street was ook gericht op de kwartaalcijfers van chipmaker Micron Technology die na de slotbel verschijnen. De resultaten zeggen waarschijnlijk veel over de mate waarin de vraag naar halfgeleiders voor AI-toepassingen groeit.

ANP

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent lager op 41.914,75 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent tot 5722,26 punten. Techgraadmeter Nasdaq won juist een fractie tot 18.082,21 punten.

Autofabrikanten GM en Ford verloren tot bijna 5 procent. Een analist van zakenbank Morgan Stanley verlaagde de beleggingsadviezen voor de twee bedrijven. Hij verwacht dat ze marktaandeel verliezen en net zoals hun Duitse concurrenten last hebben van de economische malaise in China. Ook het advies voor de elektrische-autofabrikant Rivian (min 6,8 procent) ging omlaag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer