Binnenland
Ouders slachtoffers Barendrecht wegen af wat beste is voor kind

De ouders van de kinderen die slachtoffer zijn geworden van de zedenzaak in Barendrecht denken momenteel druk na over wat het beste is voor hun kind. Een deel heeft al besloten dat zij hun kinderen willen laten verhoren, maar anderen inventariseren nog of zij hun kind bij het strafproces gaan betrekken. Dat melden advocaten Frank Hamers en Angélica Hamers, die zestien van de negentien gezinnen bijstaan.

ANP

De 45-jarige verdachte uit de Zuid-Hollandse plaats heeft zelf verklaard dat hij negentien meisjes heeft misbruikt. De slachtoffers zijn tussen de 9 en 12 jaar oud. Met dat nieuws zijn de ouders van de meisjes „in een wereld terechtgekomen waarmee ze niet eerder te maken hebben gehad”, aldus de advocate.

De ouders zijn volgens de advocaten verdrietig en gefrustreerd, maar verkeren ook in veel onzekerheid. „Ze hebben heel veel vragen, over hoe de zaak nu verdergaat en of ze hun kind een strafproces aan willen doen”. Als de ouders ervoor kiezen om hun kind te laten verhoren, dan gebeurt dat in een studioverhoor. Dat is een kindvriendelijk verhoor met een rechercheur die daar speciaal voor is opgeleid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer