Economie
Duitse uitgever achter Bild en Politico splitst zich op

De Duitse krantenuitgever Axel Springer, waar onder meer Bild en Politico toe behoren, wordt opgesplitst. Dat heeft topman Mathias Döpfner afgesproken met de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. Door de splitsing wordt de advertentietak van het bedrijf gescheiden van de nieuwsactiviteiten, waar ook titels als Business Insider en Die Welt onder vallen.

ANP

De mediatitels blijven als een besloten onderneming in handen van Döpfner en Friede Springer, de weduwe van de oprichter van de uitgeverij. Vier advertentiewebsites worden afgesplitst als aparte bedrijven waarin KKR en CCP Investments een meerderheidsbelang krijgen. Axel Springer blijft daar ook een minderheidsbelang in hebben.

Door de deal kan KKR zich richten op de snelgroeiende advertentietak. Een aantal jaren geleden werd het Duitse mediaconcern van de beurs gehaald door KKR, samen met de oprichtersfamilie en topman Mathias Döpfner. Onder leiding van Döpfner kocht het bedrijf in 2015 Business Insider en in 2021 Politico voor ongeveer 1 miljard dollar. Het was ook een van de eerste grote mediabedrijven die een deal sloot met OpenAI, om het AI-bedrijf gebruik te laten maken van zijn nieuwsartikelen en content.

Zondag meldde de Britse zakenkrant Financial Times (FT) al dat een opsplitsing eraan zat te komen. De deal waardeert Axel Springer op 13,5 miljard euro, schreef de krant.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer