Binnenland
Donderdag bijeenkomst voor buurtbewoners in Barendrecht

De gemeente Barendrecht organiseert donderdag een bijeenkomst voor buurtbewoners naar aanleiding van het nieuws dat een 45-jarige man uit de Zuid-Hollandse plaats wordt verdacht van het misbruiken van negentien kinderen. De buurtbewoners „verdienen onze aandacht en een samenzijn waar emoties vrij gedeeld kunnen worden”, meldt de gemeente daarover.

ANP

Barendrecht voert ook al gesprekken met een aantal scholen en verenigingen. „We doen wat we kunnen om hen te ondersteunen. Bijvoorbeeld door hen van informatie te voorzien, in contact te brengen met instanties die hen kunnen helpen, maar ook door een luisterend oor te bieden.”

Eerder was al bekendgemaakt dat elke dag wijkagenten en boa’s rondlopen in de wijk waar het huis van de verdachte staat. Dit omdat „veel media en nieuwsgierige mensen” in de wijk waren gezien en er bij bewoners was aangebeld voor reacties. De burgemeester riep iedereen op om weg te blijven bij de woning van de verdachte. De woning werd in de nacht van dinsdag op woensdag beklad.

De verdachte zit momenteel vast. Hij heeft een verklaring afgelegd over het misbruik van de kinderen. Het gaat om meisjes tussen 9 en 12 jaar oud.

Waar en wanneer de bijeenkomst voor buurtbewoners wordt gehouden, maakt de gemeente niet bekend. Dit om de komst van media te voorkomen en de bijeenkomst „voor inwoners zo prettig mogelijk” te laten verlopen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer