Buitenland
Canada beperkt aantal buitenlandse studenten en werkvergunningen

Canada laat minder buitenlandse studenten toe en maakt het ook moeilijker voor buitenlanders om een werkvergunning te krijgen. De regering wil zo het aantal mensen met een tijdelijk verblijf in het Noord-Amerikaanse land verminderen.

ANP

Ook in Canada is het migratiebeleid een belangrijk politiek onderwerp. De aankondiging van de regering volgt op een verlies voor de Liberalen van premier Justin Trudeau bij tussentijdse verkiezingen eerder deze week. Trudeau staat ook bij zijn eigen partij onder druk. De landelijke verkiezingen zijn uiterlijk in oktober volgend jaar.

Het aantal studentenvisa wordt teruggebracht tot 437.000 in 2025, waar er in 2023 nog 509.390 zijn uitgegeven. „De realiteit is dat niet iedereen die naar Canada wil komen dat zal kunnen, net zoals niet iedereen die in Canada wil blijven dat zal kunnen”, zegt immigratieminister Marc Miller.

De regering heeft zich als doel gesteld het aantal mensen met een tijdelijk verblijf in Canada terug te brengen tot 5 procent van de Canadese bevolking.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer