Binnenland
NVWA en FIOD doen inval bij eendenslachterij in Gelderse Ermelo

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdagmiddag doorzoekingen gedaan bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in het Gelderse Ermelo. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt een bericht hierover door het Ermelo’s Weekblad.

ANP

De doorzoekingen werden gedaan op twee locaties. Het betreft een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Bij de inval kreeg de NVWA ondersteuning van fiscale opsporingsdienst FIOD.

Een woordvoerder van het OM vertelde niet wat de aanleiding voor de doorzoekingen is. Daarover wordt waarschijnlijk over een paar weken meer bekend.

Volgens Animal Rights hebben de doorzoekingen te maken met eendenvleesfraude. De dierenrechtenorganisatie zegt dat het gaat om het zogenoemd omkatten van eendenvlees, waarbij niet verkocht vlees dat over de datum is, wordt voorzien van een nieuwe houdbaarheidsdatum.

Eind vorige maand berichtte RTL Nieuws op basis van beelden gemaakt door Animal Rights over misstanden in de sector. Eenden, gefokt voor de slacht, zouden gruwelijk behandeld worden. De OM-woordvoerder kon niet zeggen of het onderzoek ook daarop betrekking heeft.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer