MuziekConcert van de week
Concert van de week: Engelse koormuziek in Barneveld

Op zaterdagavond 21 september vindt in de Oude Kerk van Barneveld een nazomerconcert plaats met Engelse koormuziek.

Redactie muziek
Zangeres Margreet Rietveld. beeld margreetrietveld.com
Zangeres Margreet Rietveld. beeld margreetrietveld.com

Op het programma staan bekende werken van onder meer John Rutter, Edward Elgar en Gustav Holst. Margriet Rietveld is een van de initiatiefnemers van de avond. Afgelopen februari hielp ze mee bij de organisatie van een Evensong in Barneveld, op initiatief van Stichting Concerten Oude Kerk Barneveld. De Oude Kerk zat volgens haar toen bomvol. „Daar kreeg ik als klassiek zangeres met mijn roots in Barneveld natuurlijk jeukende handen van”, aldus Rietveld. „Mijn wens is om meer klassieke concerten in Barneveld te organiseren. We hebben dus spijkers met koppen geslagen en nu een nazomerconcert georganiseerd.”

Rietveld vroeg voor het professionele collega’s die ze kent via Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor en semi-profs, die ze kent via Ars Musica om mee te werken aan het nazomerconcert. Het Ars Musica Orkest speelt, harpist Joost Willemze is van de partij en Gerben Budding neemt plaats achter het orgel. Dirigent is Patrick van der Linden.

Het programma staat naast muziek van Rutter (“Thy perfect love”, Suite Lyrique, Psalm 23, “Go forth into the world in peace”, Toccata in Seven, “A clare benediction”), muziek van Elgar (Lux Aeterna), Samuel Wesley (“Wash me throughly”), Edward Bairstow (“Save us, o lord”), Gustav Holst (Psalm 86), Stephen Paulus (“The road home”) en Gabriel Fauré (“Cantique de Jean Racine”).

Het nazomerconcert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de kerk. Jongeren tot en met 15 jaar gratis mogen gratis naar binnen.

Meer informatie: stichtingconcertenoudekerkbarneveld.nl .

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer