Buitenland
Letland meldt neergestorte Russische drone op zijn grondgebied

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X. „We staan ​​in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. „Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.”

ANP

Volgens het Letse ministerie van Defensie vloog de drone vanuit Belarus het land binnen en stortte deze neer in de gemeente Rezekne. Minister van Defensie Andris Spruds noemde het incident een „bevestiging dat we het versterken van de oostelijke grens van Letland moeten voortzetten”.

Een andere Russische drone zou in de nacht van zaterdag op zondag door het luchtruim van Roemenië zijn gevlogen, op weg naar Oekraïne. Dat meldde het Roemeense ministerie van Defensie. Volgens de Oekraïense luchtmacht ging het niet om één, maar om meerdere drones.

Een NAVO-woordvoerder noemde de incidenten met Russische drones in Letland en boven Roemenië „onverantwoordelijk en potentieel gevaarlijk”.

Moskou heeft nog niet gereageerd op de berichten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer