Tweede Kamer
CU-Kamerlid Grinwis krijgt een kick van werken in de akkerbouw 

ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis krijgt een kick van werken op het akkerbouwbedrijf van zijn broer.

ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis op de trekker. beeld Henk Visscher
ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis op de trekker. beeld Henk Visscher

,Van jongs af aan heb ik met veel genoegen meegewerkt op het akkerbouwbedrijf van mijn vader en enkele ooms op de kop van Goeree. Lekker op de trekker, maar in die tijd ook nog aardappels rapen met de hand. En wat ik toen minder leuk werk vond, maar inmiddels koester als een kostbare herinnering: onkruid wieden met mijn vader.

Tot ik ruim twintig jaar geleden voor werk verzeild raakte in politiek Den Haag, heb ik de droom gekoesterd om mijn vader op te volgen als akkerbouwer. Dat is anders gelopen, maar als het even kan, probeer ik in recesperiodes altijd een paar dagen mee te helpen op het akkerbouwbedrijf.

Als politicus van de ChristenUnie doe ik het natuurlijk niet snel goed voor de boeren, maar door met beide benen in de Goereese klei te staan, krijg ik scherper zicht op wat wel en niet werkt. In de afgelopen jaren zijn er heel wat regels over agrariërs uitgestort die in de praktijk niet werken. Elke keer als ik terug naar Den Haag rijd, heb ik weer een rugzak vol ideeën om in te brengen bij een volgend landbouwdebat.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer