BinnenlandOekraïne
PVV: Gevolgen als Oekraïne achter aanslag Nord Stream zit

Als het aan de PVV ligt, kan het voor de relatie van Nederland met Oekraïne niet zonder gevolgen blijven als Oekraïne inderdaad achter de aanslag op Nord Stream-gaspijpleidingen zit.

Redactie politiek
PVV-leider Geert Wilders. beeld ANP, Robin Utrecht
PVV-leider Geert Wilders. beeld ANP, Robin Utrecht

Drie Kamerleden van de grootste coalitiepartij, onder wie voorman Geert Wilders, vragen aan onder andere premier Dick Schoof of hij het daarmee eens is. De schriftelijke vragen zijn ook gericht aan minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp en defensieminister Ruben Brekelmans. „Bent u bereid die relatie dan te heroverwegen? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?”

Woensdag werd bekend dat Duitsland een eerste internationaal aanhoudingsbevel heeft uitgevaardigd voor de aanslag op de gaspijpleidingen. Volgens Duitse media wordt een Oekraïner gezocht die in Polen woont. Ook twee andere Oekraïners gelden als verdachten.

De PVV’ers vragen de bewindslieden een uitgebreide reactie hierop. Verder willen ze van hen weten of zij de mening delen dat de aanslag „een zeer ernstig misdrijf” is en of zij denken dat Oekraïne erachter zit.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer