Kick van het Kamerlid
CDA-Kamerlid Harmen Krul duikt dieper

CDA-Kamerlid Harmen Krul (30) krijgt een kick van duiken.

CDA-Kamerlid Harmen Krul in de duiktoren van de marine in Den Helder. beeld Henk Visscher
CDA-Kamerlid Harmen Krul in de duiktoren van de marine in Den Helder. beeld Henk Visscher

„Ik ben op mijn achttiende in dienst gegaan bij de marine. Vanaf de eerste dag daagde de leiding ons uit om grenzen te verleggen. De een ging parachutespringen, een ander wilde abseilen en ik ging duiken. Ik ben bij de marine overigens niet aan de slag gegaan als duiker, maar als officier gevechtslogistiek. De liefde voor het duiken bleef wel. In mijn woonplaats Den Helder bevindt zich een duiktoren waar je zo’n 9 meter diep kunt duiken. Nu ik niet meer bij de marine zit, kan ik daar toch nog gebruik van maken.

Duiken is voor mij de ultieme manier van ontspannen. Als je duikt, ben je één met de natuur. Dat brengt mij tot rust. Duiken leert mij om nederig en klein te zijn. Voor mij is de natuur ook echt een vindplaats van God.

De mooiste duik die ik ooit maakte was in de Waddenzee. Ik dacht een saaie zandbak aan te treffen, maar ik zag veel natuur met zandhaaien en Noordzeekrabben. Onlangs vonden onderzoekers een aantal nieuwe scheepswrakken boven Texel die niet al te diep liggen. Ik droom ervan ooit naar een dergelijk wrak te duiken.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer