Buitenland
Opnieuw doden in Bangladesh bij demonstraties tegen de overheid

In Bangladesh zijn zondag minstens 23 doden gevallen tijdens gewelddadige confrontaties tussen voor- en tegenstanders van premier Sheikh Hasina, meldt de politie. De slachtoffers vielen zowel in de hoofdstad Dhaka als in plaatsen elders in het land. Demonstranten kwamen om door geweerschoten en messteken. Een politieagent zei tegen persagentschap AFP dat Dhaka „in een slagveld is veranderd”.

ANP

Duizenden inwoners van Bangladesh zijn dit weekend opnieuw de straat op gegaan om het ontslag van de premier te eisen. Ze beschuldigen haar regering ervan steeds meer macht naar zich toe te trekken en de oppositie het zwijgen op te leggen.

De onvrede in het Zuid-Aziatische land begon in juni als een studentenprotest tegen de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde bevolkingsgroepen. Inmiddels hebben ook lokale bekendheden, bedrijfsleiders en een aantal legergeneraals zich bij het protest aangesloten.

In juli kwamen meer dan tweehonderd mensen om tijdens demonstraties. Het gaat om de grootste onrust in het land met 170 miljoen inwoners in de vijftien jaar dat premier Sheikh Hasina aan de macht is. Sinds het uitbreken van de protesten zijn al 10.000 mensen gearresteerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer