Buitenland
Doden door raketaanval op Israëlische Golanhoogten

Zeker tien mensen zijn gedood door een raketaanval op de Israëlische Golanhoogten. Israëlische media spreken ook over tientallen gewonden in Majdal Shams, waar een voetbalveldje zou zijn getroffen. Onder de slachtoffers waren veel jongeren tussen de tien en twintig jaar oud.

Onlineredactie
Iraanse raket die tijdens een oefening wordt afgevuurd. beeld EPA
Iraanse raket die tijdens een oefening wordt afgevuurd. beeld EPA

De Hezbollah-beweging in het aangrenzende Libanon haastte zich te verklaren niet achter de aanval te zitten. De door Iran gesteunde milities nemen echter regelmatig het noorden van Israël onder vuur. De Libanese regering veroordeelde de raketbeschieting van het speelterrein en riep op de vijandelijkheden op alle fronten te staken.

Volgens het Israëlische leger zijn de “terroristen” van het radicaalislamitische Hezbollah wel degelijk de schuldigen. Minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz zei op X dat het moment nadert waarop tot een complete oorlog tegen Hezbollah wordt besloten. Defensieminister Yoav Gallant belegde een spoedberaad met stafchef Herzl Halevi en hoge veiligheidsfunctionarissen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft laten weten zijn bezoek aan de Verenigde Staten eerder dan gepland te beëindigen en terug te vliegen naar huis. “Na op de hoogte te zijn gebracht van de catastrofe in Majdal Shams heeft premier Netanyahu bepaald dat hij zo snel mogelijk teruggaat naar Israël”, schreef zijn bureau zaterdagavond op nieuwsplatform X.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer