BinnenlandHoger beroep
Hoger beroep in zaak mishandeling door predikantsechtpaar

De advocaat van Henk en Jolanda J. gaat in hoger beroep tegen hun veroordeling voor mishandeling van een aantal van hun kinderen. Dat laat Roberto Delgado, raadsman van het predikantsechtpaar, desgevraagd weten aan het Reformatorisch Dagblad.

Redactie binnenland
beeld ANP, Roos Koole
beeld ANP, Roos Koole

Delgado stelt hoger beroep in om de argumenten en belangen uit het vonnis nader af te wegen. De termijn van twee weken is volgens hem te kort om goed te beoordelen of er voldoende reden is voor hoger beroep. Afhankelijk van de inzichten die bestudering van het vonnis oplevert, trekt hij het hoger beroep mogelijk later weer in.

De rechtbank in Rotterdam legde zowel Henk als Jolanda J. eind juni een taakstraf van 150 uur op vanwege mishandeling en poging tot zware mishandeling van een aantal van hun kinderen. J. is predikant in de Hersteld Hervormde Kerk, maar werd vorig jaar na berichten over de rechtszaak tijdelijk uitgesloten van alle ambtelijk werk .

De zes kinderen die hun ouders aanklaagden hadden een hoger beroep „niet gehoopt, wel verwacht”, zegt hun woordvoerder. De slachtoffers zien het hoger beroep „met veel vertrouwen” tegemoet, gezien de „ondubbelzinnige veroordeling” door de rechtbank. Bovendien kan het gerechtshof volgens advocaat Nelleke Stolk straks ook toetsen of de verjaring in alle gevallen terecht is toegekend.

Het OM zegt niet in hoger beroep te gaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer