Binnenland
Dit jaar recordaantal nationaliteiten bij Nijmeegse Vierdaagse

Bij de Nijmeegse Vierdaagse is dit jaar een recordaantal nationaliteiten aanwezig. Marsleider Henny Sackers zei tijdens een persconferentie dat mensen van 86 nationaliteiten meedoen aan het wandelevenement. Voor het eerst zijn er ook deelnemers uit Burkina Faso en Noord-Macedonië. Het vorige record stond op 84.

ANP

In totaal hebben 47.000 lopers zich aangemeld voor de 160e editie van de Vierdaagse, die op dinsdag 16 juli van start gaat. Onder hen zijn 40.574 burgers en 6426 militairen. Ook doen er steeds meer jonge mensen mee, zei Sackers.

De gemiddelde leeftijd van de Vierdaagse-deelnemer blijft dalen: in 2019 was de gemiddelde leeftijd nog 53 jaar, nu is dat 47,9 jaar. Ruim 17.000 deelnemers lopen de Nijmeegse Vierdaagse voor het eerst.

„De Vierdaagse is onder wandelaars echt ongekend populair”, zei de marsleider. „In 49 minuten waren wij met de laatste 7000 kaarten volgeboekt. Dan kan je echt blij zijn met de populariteit van je evenement.” De deelnemers komen steeds vaker per fiets naar de Wedren, de start- en finishlocatie van de Vierdaagse. De organisatie had verwacht dat 12.000 fietsparkeerplekken nodig zouden zijn, maar dat moeten er 18.000 zijn. „Dat scheelt ook weer in de stikstofuitstoot”, constateerde Sackers.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer