Buitenland
Media: Biden wil dagelijkse limiet illegale migranten uit Mexico

De Amerikaanse president Joe Biden wil een dagelijkse limiet aan het aantal migranten dat illegaal de Mexicaanse grens oversteekt. Volgens Amerikaanse media is hij van plan dinsdag een bevel te ondertekenen, zodat personen die ongeoorloofd de grens oversteken worden teruggestuurd als er meer komen dan per dag vastgelegd. Zij komen dan niet in aanmerking voor asiel.

De toegang tot het Amerikaanse asielsysteem wordt afgesloten als het aantal illegale grensoverschrijdingen een dagelijkse drempel overschrijdt, aldus The Washington Post. De krant baseert zich op regeringsfunctionarissen en mensen die op de hoogte zijn van de plannen.

Media spreken over een ingrijpende poging de stroom migranten in te dammen in aanloop naar de verkiezingen in november. Voor Bidens rivaal Donald Trump is het beperken van de „invasie” van illegalen een kernpunt van diens campagne.

De limiet op het aantal migranten zou bij ongeveer 2500 komen te liggen. De Amerikaanse autoriteiten registreerden in april dagelijks ongeveer 4300 illegalen. In december waren er dagen met recordaantallen van 10.000.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer