Mens & samenlevingDierenambulance
Ellen kan melding over gedumpte kittens lastig vergeten

Het vroege voorjaar staat voor de dierenambulances van de Dierenbescherming in het teken van twee veelvoorkomende meldingen; telefoontjes over jonge vogels en gevonden kittens. Over die laatste gaat deze bijdrage van chauffeur Ellen.

Een aantal van de gedumpte kittens die dierenambulancechauffeur Ellen vond. beeld Dierenbescherming
Een aantal van de gedumpte kittens die dierenambulancechauffeur Ellen vond. beeld Dierenbescherming

Ellen draait al enige jaren mee, maar was toch sprakeloos toen ze op een melding van gevonden kittens reageerde. De jonge katjes werden op een verregende dag samen met hun moeder in een doorweekte, dichtgeplakte doos gevonden, met kletsnatte dekens en een handje kattenvoer.

Omstanders troffen de doos aan en werden gealarmeerd door geluidjes die uit de doos kwamen. Dat bleek de redding voor dit jonge gezin.

Ellen haalde de katten op en bracht ze naar een opvangcentrum waar ze in alle rust kunnen bijkomen en opgroeien. Toch laat de melding Ellen niet los: „Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die het over hun hart verkrijgen om dit te doen. Mijn hart huilt. Als je niet voor je dier kunt zorgen, heb je als eigenaar de verantwoordelijkheid voor een oplossing te zorgen. Dumpen is strafbaar en wreed. Ik ben blij dat deze dieren geholpen zijn, maar ik moet ook denken aan eventuele andere dieren die woonachtig zijn op dit adres. Hoe zijn zij eraan toe? Hebben zij hulp nodig? Sommige meldingen zijn lastig om af te sluiten. Dit is er een.”

Ellen is dierenambulancechauffeur.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer