Buitenland
Biden wil alleen ruim voor verkiezingen in debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden wil uitsluitend ruim voor de verkiezingen in november in debat met zijn rivaal Donald Trump. Die heeft inmiddels zijn aanbod geaccepteerd voor confrontaties op televisie in juni en september.

De Democraat Biden heeft geen zin in de drie traditionele najaarsdebatten. Hij deed daarom de oproep aan zijn Republikeinse uitdager voor discussies eerder dit jaar, meldde The Washington Post. Trump reageerde op zijn sociale medium Truth Social: „Ik ben bereid om met Crooked (Schurk) Joe te debatteren op de twee voorgestelde momenten in juni en september.”

Hij zei ook te hopen op meer dan twee debatten. Ook wil hij „voor de opwinding” een zeer grote locatie, „hoewel Biden zogenaamd bang is voor menigten. Dat is alleen maar omdat hij ze niet krijgt.”

Biden stelde verder een debat in juli voor tussen de kandidaten voor het vicepresidentschap. Dat zou zijn na de grote Republikeinse bijeenkomst om Trump officieel als kandidaat te nomineren, en voor de Democratische nominatieconventie.

„Donald Trump verloor twee debatten van mij in 2020 en sindsdien is hij niet meer komen opdagen voor een debat. Nu doet hij alsof hij weer met me wil debatteren. Nou, maak mijn dag goed, vriend. Ik doe het zelfs twee keer,” zei Biden in de videoboodschap.

De president verwees ook naar het strafproces tegen Trump in New York, dat steeds op woensdag wordt onderbroken: „Laten we de data kiezen, Donald. Ik hoor dat je op woensdagen vrij bent.”

De drie najaarsbijeenkomsten, die dit jaar dus klaarblijkelijk niet doorgaan, werden steeds georganiseerd door een speciale commissie van Democraten en Republikeinen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer