Kerk & religie
Aantal niet-religieuzen in Zwitserland blijft stijgen, vooral onder jongeren

Het percentage niet-religieuzen in Zwitserland is met 34 procent voor het eerst hoger dan dat van de groep rooms-katholieken (32 procent). De percentages van degenen die zich tot andere religieuze groepen rekenen, liggen nog lager.

Redactie kerk
De Zwitserse stad Genève. beeld RD
De Zwitserse stad Genève. beeld RD

Dat blijkt uit cijfers over 2022 die het Zwitserse Federale Bureau voor de Statistiek (FSO) afgelopen week bekendmaakte. Het is voor het eerst dat de niet-religieuzen de grootste groep vormen.

Het percentage rooms-katholieken nam, evenals dat van de gereformeerde protestanten (21 procent in 2022), de afgelopen jaren gestaag af, aldus het FSO. De groep zonder religieuze overtuiging blijft sinds 2010, toen het om 20 procent ging, groeien. In de kantons Basel-Stadt en Neuchâtel vormt zij nu de meerderheid van de bevolking. Mensen zonder religieuze overtuiging zijn doorgaans jong. In 2022 ging het om 42 procent van de 25- tot 34-jarigen.

Dertien procent van de Zwitsers rekent zich tot de categorie andere religieuze gemeenschappen, naast rooms-katholieken en gereformeerden. Het gaat dan zowel om overige christelijke groeperingen als om islamitische gemeenschappen (elk 6 procent).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Zwitserland

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer