Muziek
Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht mikt op een breder publiek

De stichting Zaterdagmiddagmuziek Domkerk gaat samenwerken met HKU Utrechts Conservatorium en het festival UJazz. Doel: een breder publiek interesseren voor de concerten in de Utrechtse kerk.

Redactie muziek
De Utrechtse Domkerk. beeld RD, Anton Dommerholt
De Utrechtse Domkerk. beeld RD, Anton Dommerholt

Sinds 1971 wordt iedere week in de Domkerk op zaterdagmiddag een vrij toegankelijk concert georganiseerd. Daarbij zijn de musici van de Domkerk –cantor, organist en Domcantorij– en andere musici te horen. Met deze concerten wil de stichting Zaterdagmiddagmuziek op een laagdrempelige manier een breed publiek bereiken.

De stichting meldt toe te zijn aan een nieuwe stap qua programmering en samenwerking met partners als HKU Utrechts Conservatorium en UJazz. Dit wordt concreet op 27 januari als Domorganist Jan Hage het openingsconcert van het UJazzfest 2024 verzorgt, samen met Tatiana Koleva (slagwerk) en Rutger van Otterloo (saxofoon). Een week later, op 3 februari, vindt „een reflectief concert” plaats „over hoe we ons als mensen verhouden tot Moeder Aarde”. Daarbij zijn het symfonieorkest en koor van de Studenten Opleiding Docent Muziek en Klassieke Muziek van het Utrechts Conservatorium te horen met muziek van Brahms, Sjostakovitsch, Sibelius en Pärt.

Meer informatie: domkerk.nl/zaterdagmiddagmuziek

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer