Buitenland
Zuid-Korea vergrijst verder: meer zeventigplussers dan twintigers

Zuid-Korea telt voor het eerst meer zeventigplussers dan twintigers. Dat komt naar voren uit nieuwe overheidsgegevens, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het Aziatische land heeft een van de snelst vergrijzende bevolkingen ter wereld en ook een van de laagste geboortecijfers.

ANP

Zuid-Korea had eind vorig jaar 6,32 miljoen inwoners van 70 jaar of ouder. Het aantal twintigers lag volgens Yonhap op 6,2 miljoen. In het land worden al jaren steeds minder kinderen geboren. Het verwachte aantal kinderen dat Zuid-Koreaanse vrouwen krijgen, daalde in 2022 verder naar 0,78, een nieuw dieptepunt.

Het aantal inwoners van 65 jaar en ouder lag eind vorig jaar op 9,73 miljoen, een stijging van bijna een half miljoen vergeleken met een jaar eerder. Dat is bijna een op de vijf mensen. De bevolking van Zuid-Korea krimpt elk jaar sinds 2020. Vorig jaar was bevolking 51,32 miljoen personen groot.

De regering steekt jaarlijks miljarden euro’s in maatregelen om het geboortecijfer op te krikken, maar die hebben tot dusver niet geleid tot een ommekeer. De sterke vergrijzing zorgt voor problemen in Zuid-Korea, waar wonen en onderwijs duur zijn. Zo zijn er steeds minder werkenden en is er een tekort aan kinderartsen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer