Consument
Recept: chipolatapudding

Doorgaans probeer ik in deze rubriek lastig verkrijgbare ingrediënten te vermijden. Maar voor een extra lekker nagerecht is wat extra moeite geen bezwaar, dacht ik. Ik moest er zelf ook voor op pad.

geertje@rd.nl
beeld Geertje Bikker-Otten
beeld Geertje Bikker-Otten

Ik maak voor feestelijke momenten graag chipolatapudding: lobbig, machtig en rijkgevuld. Eerder gebruikte ik daarbij als smaakmaker sinaasappellikeur of rum. Maar het hoort met marasquin. Dat is een kleurloze likeur op basis van zure kersen. Bij de slijter stond het weggestopt op de bovenste plank.

Ook gekonfijt fruit is wellicht lastig te vinden. Supermarkten hebben soms wel sukade op voorraad. Gekonfijte sinaasappelschil kocht ik bij een molenwinkel. Bigarreaux, gekonfijte kersen, vind je in dit seizoen weleens bij een notenkraam.

Bitterkoekjes uit de winkel zijn prima voor deze pudding. Maar ze zelf bakken is een kleine moeite. En het is een handige manier om twee van de drie eiwitten die overblijven een mooie bestemming te geven. Dat gaat zo: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven: 180 graden Celsius). Meng 145 g amandelmeel, 145 g poedersuiker, een snuf zout, 1,5 tl amandelaroma en twee eiwitten door elkaar. Spuit van dit deeg op een bakplaat 25-30 bolletjes. Druk de bovenkant plat. Bak de koekjes in 12-15 minuten bruin en gaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Recept

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer