Economie
Vlissingen verkoopt vismijn publiek

De gemeenten Vlissingen en Sluis bieden het aandelenpakket van de visveiling in Vlissingen voor het einde van het jaar publiek aan.

Redactie economie

Dat heeft een woordvoerster van Vlissingen donderdag bevestigd na berichtgeving door vakblad Visserijnieuws. De gemeenten wilden de Zeeuwse visafslag verkopen aan Visveiling Urk, maar de kortgedingrechter in Middelburg oordeelde in oktober dat branchegenoot United Fish Auctions (UFA) in Stellendam geen eerlijke kans heeft gehad om de Vlissingse vismijn over te nemen. De gemeenten hebben zich daarbij neergelegd.

De voorzieningenrechter gebood de Zeeuwse gemeenten als aandeelhouders bij verkoop een openbare selectieprocedure te organiseren. Vlissingen en Sluis noemen continuïteit van de Zeeuwse visafslag als een van de belangrijkste voorwaarden voor overname.

UFA onderhandelde al eerder dan Urk met de Zeeuwse visafslag, maar dat proces werd begin 2021 afgebroken toen Vlissingen en Sluis ruzie kregen over de sluiting van de toen nog bestaande vestiging in Breskens.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer