Economie
Sam Altman keert terug als topman van OpenAI

Sam Altman keert terug als topman van OpenAI. Het bestuur van het snel gegroeide bedrijf in kunstmatige intelligentie stuurde hem eind vorige week onverwachts weg. Nu zegt OpenAI op X een overeenkomst te hebben gesloten met Altman over zijn terugkeer. Daarbij komt er ook een nieuw bestuur.

ANP
Sam Altman. beeld EPA, John G. Mabanglo
Sam Altman. beeld EPA, John G. Mabanglo

Het nieuwe bestuur bestaat uit voormalig Salesforce-topman Bret Taylor, Larry Summers en Adam D’Angelo. In een eigen bericht op X schrijft Altman erg uit te kijken naar zijn terugkeer naar OpenAI en het uitbouwen van de relatie met Microsoft.

Dat softwareconcern, dat eerder miljardeninvesteringen in OpenAI had toegezegd, was niet blij met het eerdere ontslag van Altman. Vrijwel al het personeel van het bedrijf achter AI-programma’s als ChatGPT en Dall-E zei daarna ontevreden te zijn over het bestuur.

Afgelopen vrijdag meldde het toenmalige bestuur dat Altman, medeoprichter van OpenAI, was ontslagen omdat hij niet altijd openhartig zou zijn geweest. Medeoprichter Greg Brockman stapte uit onvrede over die beslissing vervolgens zelf op.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer