Ds. Van Krimpen plaatst gedenksteen nieuwe kerk gg Yerseke

Onder grote belangstelling heeft ds. C. van Krimpen zaterdag een gedenksteen geplaatst naast de hoofdingang van de nieuwe kerk in aanbouw van de gereformeerde gemeente in Yerseke.

Van onze correspondent
beeld gereformeerde gemeente Yerseke
beeld gereformeerde gemeente Yerseke

De voorzitter van de stuurgroep, ouderling P. van Vijven, opende de bijeenkomst en heette daarbij de aanwezige gemeenteleden, directie en personeel van bouwbedrijf Boogert, afgevaardigden van kerkelijke deputaatschappen en de gemeente Reimerswaal van harte welkom.

Ds. Van Krimpen mediteerde over de Bijbeltekst op de gedenksteen, uit Zacharia 4 vers 7b: „want hij zal den hoofdsteen voortbrengen met toeroepingen: Genade, genade zij denzelven!” Vervolgens verrichtte hij de officiële handeling en plaatste de gedenksteen in de buitengevel van de kerk. Ter afsluiting van de bijeenkomst zongen de aanwezigen uit Psalm 89:1. Aansluitend was er voor de gemeenteleden, genodigden en andere belangstellenden gelegenheid om in en rond de kerk de voortgang van de bouwwerkzaamheden te bekijken. De activiteitencommissie bood daarbij gratis koffie, thee en fris aan en verkocht etenswaren ten bate van het bouwfonds. Ook was er de mogelijkheid om bepaalde bouwonderdelen te sponsoren. In totaal heeft de activiteitencommissie met diverse acties al bijna een half miljoen euro opgehaald voor de nieuwbouw.

De nieuwbouwplanning loopt op schema. Binnenkort zal de met zink afgewerkte torenspits worden geplaatst. Tegelijkertijd wordt daarop een windvaan in de vorm van een Zeeuwse hoogaars, die door een gemeentelid is gemaakt en gesponsord, gezet, waarmee het hoogste punt van de kerk wordt bereikt: 45 meter. In januari zal worden begonnen met de interieurafbouw. Op het kerkterrein worden ook een pastorie en kosterswoning gebouwd, waarvan inmiddels de eerste verdiepingsvloer is gestort. Ook de terreininrichting vordert gestaag, de contouren van het parkeerterrein zijn al goed zichtbaar. Er worden 353 parkeerplaatsen ingericht op het eigen terrein.

Als alles volgens planning blijft verlopen zal de kerk in juni 2024 in gebruik worden genomen. De kerk telt 2.000 zitplaatsen, 1.600 op de begane grond en 400 op de galerij, en een groot aantal ruime zalen, een opbaarruimte met familiekamer, een bibliotheek en een moderne keukenfaciliteit.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer