Cultuur & boeken
Leesrubriek van boekblogger Daniëlle Heerens

In deze rubriek deelt Daniëlle Heerens –bekend van Instagramaccount Leeslievelings– haar boektips. Daarnaast interviewt ze een enthousiaste lezer. Dit keer Nicole Wijkniet (30) uit Ochten.

Daniëlle Heerens. beed RD
Daniëlle Heerens. beed RD

Leespaspoort Nicole Wijkniet

19641583.JPG

Favoriete genre(s)

Hedendaagse romans, historische romans, biografieën en waargebeurde verhalen.

Favoriete auteur(s)

Karen Witemeyer, Irene Hannon, Tamera Alexander, Laura Frantz en Tessa Afshar.

Favoriete jeugdboek/jeugdserie

Al jong was ik een alleslezer –ik las alles wat los- en vastzat– maar de serie over Joop ter Heul (Cissy van Marxveldt), die verslond ik als puber.

Dit boek lees ik op dit moment

Ik heb ”Het geheim van de hertog”, ”De droom van de koopmansvrouw” en ”De ring van de suikerbaron” (Lorri Dudley) net uit. Ze behoren tot de serie ”De Caribische eilanden”, die zich afspeelt in het Caraïbisch gebied tijdens de negentiende eeuw. Het zijn geen diepgaande romans, maar ze lezen makkelijk en ontspannen weg. Nu ligt de roman ”De motormeiden” (Jenni L. Walsh) op me te wachten.

Dat vind ik zo fijn aan lezen

Van lezen ontspan ik. Als ik tussen de bedrijven door ga zitten en mijn boek erbij pak, dan bevind ik me in een totaal andere wereld.

Fijnste leesplek

Op de bank, in het hoekje, met de kaarsjes aan en een dekentje en een heerlijke kop thee erbij.

Dit boek inspireert me

De serie ”Het teken van de leeuw” van Francine Rivers. De verhalen gaan over de eerste christenen en het is vooral de moed die ze tentoonspreiden als ze te maken krijgen met de vervolging die zich afspeelde bij de eerste christengemeente, die mij inspireert. Die maakt je klein en nederig.

Beste boek aller tijden

Eén titel kan ik niet noemen, maar een van de beste series die ik ooit las, is ”Newpointe 911” (Terri Blackstock). In elk van de vijf delen weet deze schrijfster mij tot de allerlaatste zinnen aan de bladzijden gekluisterd te houden.

Papieren boek of e-book

Papier. Ik kan intens genieten van de geur en het gevoel van de bladzijden tussen mijn vingers. Al beken ik: vanuit praktisch oogpunt heb ik sinds kort een e-reader. Maar dat betekent niet dat ik switch naar e-books; ik blijf zeker nog papieren boeken lezen.

Hier doe ik leesinspiratie op

Natuurlijk volg ik Leeslievelings en daarnaast nog wat andere Instagram­accounts. Maar ik houd zelf ook actief de catalogi van uitgeverijen in de gaten, zodat ik goed op de hoogte blijf van wat er allemaal verschijnt en verschijnen gaat.

Dit boek wil ik ooit nog lezen

Ik heb nog een lijst van om en nabij een A4’tje lang. Bovenaan de lijst staan ”Zo hoog als de hemel” (Susie Finkbeiner) en ”Waar de wereld in de oceaan valt” (Charles Martin). Die eerste speelt zich af in Amerika aan het eind van de jaren zestig en gaat over Annie. Als haar broer naar het front vertrekt, leeft ze, net als de rest van het gezin, van brief tot brief, in de hoop dat hij snel terugkeert. Maar dan gebeurt precies datgene wat iedereen vreest. De andere roman vertelt over Murphy Shepherd, die slachtoffers van de mensenhandel probeert te redden, onder wie de dochter van Summer. Samen gaan ze de strijd met de klok aan om het meisje te vinden.

Leestips van Daniëlle Heerens:



RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer