Buitenland
Nog veel overlast in Griekenland na storm Daniel

Griekenland gaat in de nasleep van de storm Daniel nog steeds gebukt onder overlast. Een belangrijke snelweg tussen Athene en Thessaloniki blijft deels gesloten door overstromingen. Wel daalt het waterpeil in getroffen gebieden, wat volgens Griekse media kan betekenen dat meer lichamen worden aangetroffen.

Door de storm viel vorige week in korte tijd een extreme hoeveelheid regen. Er kwamen zeker vijftien mensen om het leven. Overstromingen hebben grote landbouwgebieden verwoest en er zou ook veel vee zijn verdronken. Dat betekent dat op grote schaal karkassen van dieren moeten worden verzameld en vernietigd om ziekte-uitbraken te voorkomen.

In de nasleep van de watersnood ontstaat steeds meer duidelijkheid over de omvang van de schade. Die loopt volgens experts naar verwachting in de miljarden. Er zitten dorpen zonder stroom en ook treinverkeer wordt nog gehinderd door schade aan het spoor. Daniel bereikte later ook Libië, waar de storm eveneens een ravage heeft aangericht. Duizenden mensen worden nog vermist in dat Noord-Afrikaanse land.

Griekenland is eerder in de zomer ook al geteisterd door verwoestende natuurbranden. Toen vielen ook tientallen doden. Premier Kyriakos Mitsotakis wil Europese steun voor zijn land. Hij sprak dinsdag in Straatsburg met voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie, het uitvoerende bestuur van de Europese Unie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer