Buitenland
Zeker negen doden door noodweer in zuidoostelijk Europa

Zware regenval heeft in het zuidoosten van Europa aan meerdere mensen het leven gekost. Het dodental door storm Daniel staat in Griekenland op twee. Ook in Bulgarije kwamen twee mensen om het leven, in Turkije vijf. Meerdere mensen worden vermist.

ANP

In de Turkse stad Istanbul vielen twee doden door het noodweer. Delen van de stad zijn overstroomd. Volgens burgemeester Ekrem Imamoglu moest onder meer een reddingsoperatie opgezet worden voor mensen die zich in een openbare bibliotheek bevonden die onder water liep. In het westen van het land, niet ver van Bulgarije en Griekenland, kwamen ook twee mensen om het leven.

In Bulgarije regent het al sinds maandag. Woensdag werd in de kustplaats Burgas het lichaam van een man gevonden. Eerder waren ook al twee doden aangetroffen, twee vrouwen worden nog vermist. Volgens de Bulgaarse autoriteiten heeft het sinds 1994 niet zo hard geregend. De minister van Toerisme zegt dat er 2000 mensen zijn getroffen.

De Griekse omroep ERT meldt dat op het Griekse vasteland het lichaam van een oude vrouw is gevonden. Dinsdag kwam in dat land al een man om het leven door een instortende muur. In Griekenland wordt één persoon vermist.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer