Politiekkracht van het kamerlid
„Mijn vrouw is een geboren debater”

GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet ziet haar man, Wouter Veraart, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, als een belangrijke kracht achter haar werk in de Tweede Kamer.

GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet. beeld RD, Henk Visscher
GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet. beeld RD, Henk Visscher

Zonder Wouter zou ik dit werk niet kunnen doen. Mijn werkweken zijn lang en onregelmatig. Wouter is vaak degene die doordeweeks ’s avonds thuis is en met de kinderen eet. Hij helpt mij ook om los te komen van de alledaagse Haagse hectiek. En hij gelooft in mij!”

Wouter Veraart: „Ik ben zeker niet haar politieke assistent. Een heel enkele keer houden wij ons toevallig met hetzelfde thema bezig. Ik krijg van mijn vrouw snel het verwijt dat ik gemakkelijk praten heb omdat ik wetenschapper ben, terwijl zij als politica voortdurend compromissen moet sluiten.

19504964.JPG
GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet. beeld RD, Henk Visscher

Corinne gaat vol voor de inhoud, zij zal nooit op de persoon spelen. Zij is ook een geboren debater. Zij vindt gemakkelijk de juiste woorden. Dat is haar kracht. Zij heeft die autoriteit op eigen kracht verworven. Dat maakt mij trots.

Soms zijn we het niet met elkaar eens. Politici denken vaak ten onrechte dat het strafrecht een soort panacee is waarmee je veel problemen in de maatschappij kunt oplossen. Dat zie je bij alle partijen, en dus ook bij de partij van mijn vrouw.”

19547135.JPG
beeld RD, Henk Visscher

Dit is deel 4 in een vijfdelige serie over mensen die voor Kamerleden van betekenis zijn. Volgende week woensdag deel 5.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer