Politiekkracht van het kamerlid
„Nicki Pouw is verbaal sterk en scherp op de inhoud”

JA21-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij ziet beleidsmedewerker Sytse de Jong als belangrijke kracht achter haar werk in de Tweede Kamer: „Ik kan op hem bouwen, we zitten op één golflengte.

JA21-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij. beeld RD, Henk Visscher
JA21-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij. beeld RD, Henk Visscher

Voorafgaand aan de verkiezingen stelden we samen in enkele weken het verkiezingsprogramma voor onze partij op. Toen heb ik hem goed leren kennen. Ik heb hem hoog; hij is eigenlijk mijn mentor.”

Pouw-Verweij stelt zich niet opnieuw kandidaat voor JA21 bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen, liet ze op 13 juli weten.

Sytse de Jong: „Als beleidsmedewerker ondersteun ik Nicki in alles wat ze nodig heeft voor haar werk in de Tweede Kamer. Ik ben betrokken bij het voorbereiden van debatten. Ook ondersteun ik haar bij het opstellen van moties en amendementen. De lijn staat altijd open. We overleggen vaak, net hoe het uitkomt.

Nicki is heel benaderbaar en gericht op samenwerking. Dat is haar kracht. Het is inspirerend om te zien hoe zij vanuit haar geloof dienstbaar wil zijn aan de samenleving. Bijzonder ook om te zien hoe zij werk en gezin combineert. Nicki is verbaal sterk en scherp op de inhoud.

19547027.JPG
JA21-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij. beeld RD, Henk Visscher

De tijdsplanning van Nicki loopt soms uit de pas met het moment waarop vergaderingen beginnen. Ik houd mijn hart altijd weer vast als zij aan de beurt en ze nog net even uit de zaal is. Maar het komt altijd goed.”

Dit is deel 2 in een vijfdelige serie over mensen die voor Kamerleden van betekenis zijn. Volgende week woensdag deel 3.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer