Binnenland
50 schadeclaims bij waterschap om aanpak hoogwater 2021

Bij Waterschap Limburg hebben zo’n vijftig personen of bedrijven een schadeclaim ingediend naar aanleiding van het hoogwater in juli 2021. Toen raakten grote delen van Limburg overstroomd, de schade was groot. De bij het schap ingediende schadeclaims zijn doorgeleid naar de verzekeraar, bevestigde een woordvoerder van Waterschap Limburg berichtgeving in de Limburger woensdag.

ANP

De verzekeraar heeft alle bij het schap gemelde schadeclaims in behandeling genomen. Vijftien meldingen zijn inmiddels afgehandeld. Deze afgehandelde schadeclaims hebben volgens het schap niet geleid tot uitkering van het schadebedrag.

Nog afgezien van de schadeclaims hebben twee partijen een rechtszaak aangespannen tegen het waterschap, waaronder de eigenares van de Caumermolen. Volgens de krant leed zij in 2021 een schade van een kwart miljoen euro toen de waterbuffer achter de molen doorbrak. De dijk was volgens haar ondeugdelijk. Het waterschap wacht behandeling door de rechter af.

Uit onderzoek door De Limburger blijkt dat sommige huizen nog niet hersteld zijn en er nog altijd gebakkeleid wordt met instanties om schades vergoed te krijgen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer