Kerk & religie
Gg Wierden koopt Aakerk in Aadorp

De gereformeerde gemeente (gg) in Wierden heeft de Aakerk in Aadorp (gemeente Almelo) gekocht.

De Aakerk in Aadorp (gemeente Almelo). beeld Reliwiki
De Aakerk in Aadorp (gemeente Almelo). beeld Reliwiki

Dat heeft scriba Jan Morsink meegedeeld. Het betekent dat het kerkgebouw in Wierden wordt afgestoten en dat de gemeente op termijn in Aadorp gaat kerken.

De gg Wierden maakt de laatste jaren een behoorlijke groei door en had plannen om de kerk uit te breiden. Dat leverde problemen op, onder meer in verband met een aangrenzende woning en door de eisen voor een parkeerterrein. Ook is toestand van het kerkgebouw, dat eind 1918 gebouwd is, maar matig en is er slecht geïsoleerd.

Toen de Aakerk van de hervormde gemeente Vriezenveen dit jaar te koop kwam, heeft de gereformeerde gemeente een bod uitgebracht en kon ze de kerk kopen. Het bedrag wil Morsink niet zeggen. De overdracht vindt waarschijnlijk plaats in de loop van 2024.

De locatie is niet nadelig. Lang niet alle kerkgangers komen uit Wierden. Ongeveer de helft komt uit de omgeving van Vriezenveen. De gemeente telt 94 leden en doopleden.

Hervormd Vriezenveen zette dit jaar drie kerken te koop: de Westerkerk, de Aakerk en de Pollenkerk. Wim Annen, die meerdere kerken in bezit heeft, heeft belangstelling voor de Pollenkerk. Voor de Westerkerk heeft zich nog geen serieuze gegadigde gemeld. De Aakerk werd op 28 februari 1992 in gebruik genomen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer