Binnenland
Kaartverkoop Vermeer helemaal stilgelegd na stormloop op website

Het Rijksmuseum heeft de verkoop van kaarten voor de Vermeer-expositie maandag „tot nader order” stilgelegd. Dit besluit is genomen nadat de website maandagmiddag weer was gecrasht door het grote animo. „We werken er hard aan de problemen op te lossen”, meldt het museum op zijn website.

ANP

De site van het Rijksmuseum was maandagmiddag weer onbereikbaar nadat het museum nieuwe kaarten voor de tentoonstelling Vermeer in de verkoop had gedaan. Het museum wilde maandag niet zeggen om hoeveel kaarten het gaat. Het gaat om plekken in de extra avonduren waarop het museum open is tijdens de expositie. De verkoop van de extra kaarten ging maandagmiddag van start.

De tentoonstelling Vermeer is nog te zien tot en met 4 juni. Niet eerder waren er zoveel werken van de 17e-eeuwse meester bij elkaar te zien: 28 van de circa 37 schilderijen zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Ook hangen er zeven werken die niet eerder in Nederland zijn getoond.

Eerder waren 450.000 kaarten in noodtempo uitverkocht. Half februari was de website van het Rijksmuseum ook anderhalve dag niet bereikbaar door de grote stormloop.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer