Kerk & religieRotterdam
Kerkplanter weg bij Leef!-netwerk Rotterdam

De Rotterdamse gemeentestichter en evangelist Theo Visser heeft per direct zijn werk als leider van het Leef!-netwerk moeten neerleggen vanwege grensoverschrijdend gedrag in een pastorale relatie.

Redactie kerk
De Erasmusbrug in Rotterdam. Beeld Henk Visscher
De Erasmusbrug in Rotterdam. Beeld Henk Visscher

Dat werd zondag in de drie Rotterdamse kerkelijke gemeenten van het Leef!-netwerk bekendgemaakt. In de zomer van 2021 is Visser „over de schreef gegaan” in een pastorale relatie met een vrouw, aldus een woordvoerder van Leef!-netwerk. De kwestie werd openbaar toen de vrouw in de zomer van 2022 dit bij het bestuur van het Leef!-netwerk aanhangig maakte. Intussen was het contact met de vrouw al verbroken. Visser werd direct op non-actief gesteld en een onafhankelijke kerkelijke wegingscommissie heeft de kwestie onderzocht. Intussen heeft Visser zelf om begeleiding door een psycholoog en een counselor gevraagd. Twee weken geleden bracht de commissie de uitslag van het onderzoek naar buiten. De commissie acht Visser niet langer geschikt om als leider van het Leef!-netwerk op te treden. Eerder al had Visser zelf besloten zijn taken neer te leggen. Dinsdag stuurde Visser een bericht naar zijn achterban waarin hij zijn „overtredingen” erkent.

Op de vraag of Visser wel in dienst blijft bij ICP Europe, een netwerk van interculturele kerken, wil de woordvoerder van Leef!-netwerk geen uitspraak doen.

Visser (1970) is oprichter van de internationale ICF-gemeente in Rotterdam en van het Europese netwerk van kerkplantingen ICP. Hij ging ook regelmatig in verschillende gemeenten voor.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer