Kerk & religie
International Church Plants viert tien jaar kerkplanting

ROTTERDAM. Kerkplanting in de kracht van de Heilige Geest. Dat kenmerkt het tienjarig bestaan van het netwerk International Church Plants (ICP), aldus theoloog en voorganger Theo Visser.

Van een medewerker
Theo Visser. beeld RD, Henk Visscher
Theo Visser. beeld RD, Henk Visscher

Visser, in 2000 de oprichter van International Christian Fellowship (ICF) in Rotterdam, bad destijd „in vertrouwen op de Heere” of Hij de kerkplanting in de stad wilde zegenen. ICF Rotterdam is inmiddels een gemeente van zo’n 250 leden met 40 verschillende nationaliteiten.

Tijdens de herdenking van het tienjarig bestaan van ICP, met als thema ”Kerkplanting in de kracht van de Heilige Geest”,vertelde Visser zaterdag in Rotterdam over zijn werk. ICP werd in 2005 opgericht vanuit het verlangen bestaande kerken te helpen met het opzetten van nieuwe interculturele gemeenten. Bij het netwerk van ICP zijn inmiddels 32 interculturele gemeenten aangesloten.

ICP werkt samen met het gemeentestichtende werk van Redeemer City to City uit New York. Omdat Visser zelf als pionier wilde blijven werken, is hij een jaar geleden begonnen met een aantal nieuwe gemeenschappen in Rotterdam onder de naam LEEF. Het leiderschap van ICF Rotterdam heeft hij overgedragen aan de christelijke gereformeerde predikant ds. C. H. Legemaate.

Aan het begin van de bijeenkomst bepaalde ds. Legemaate de zestig aanwezigen bij Handelingen 16, waar de Heilige Geest het Paulus en Silas verhinderde het Woord in Asia te spreken. Uiteindelijk vroeg een man in een visioen Paulus naar Macedonië over te komen. Toen de apostel in Filippi preekte, opende de Heere het hart van Lydia.

Zendingsopdracht

Hoofdspreker van de dag was Terry Virgo, oprichter en voormalig leider van New Frontiers, een netwerk van evangelische kerken in Engeland. Virgo zei gegrepen te zijn door de zendingsopdracht van Jezus aan Zijn discipelen. Zo begon predikant Virgo in 1970 met kerkplanting, een werk dat geleidelijk uitgroeide tot de Britse New Church Movement. Die ging in 2000 verder als New Frontiers International. De beweging groeide uit tot 230 kerken in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd tot zo’n 900 kerken in meer dan 60 landen.

www.icpnetwork.nl


Lees ook

Pionieren met kerkplanting, Reformatorisch Dagblad (26 maart 2015)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer