Kerk & religie
Theo Visser directeur van ICP Europa

Gemeentestichter Theo Visser stopt als directeur van Intercultural Church Plants (ICP) Nederland en gaat zich richten op kerkplanting in Europa.

Redactie kerk
Theo Visser. beeld RD, Henk Visscher
Theo Visser. beeld RD, Henk Visscher

Dat meldt hij in zijn jongste nieuwsbrief. Visser geeft sinds 2008 leiding aan ICP, een netwerk waarbij zo’n dertig multiculturele gemeentestichtingsprojecten in Nederland zijn aangesloten. Daarvoor stond hij acht jaar aan het roer van de International Christian Fellowship (ICF) in Rotterdam.

Visser wordt vanaf juli volgend jaar directeur van ICP Europa, een organisatie die nog in de kinderschoenen staat. „Onze droom is om in de komende tijd in vijf landen van Europa ICP-achtige bewegingen van kerkplanting te zien ontstaan, gegroeid op de bodem van het land zelf en met de kleur en smaak van dat land.”

Visser gaat op zoek naar vijf personen die een intercultureel kerkplantingsnetwerk in hun eigen land willen leiden. „Mijn hoofdtaak wordt het coachen en begeleiden van deze vijf mensen. De teamtraining die we in Nederland hebben ontworpen kan dan gelijk ook in Europa worden ingezet voor het trainen van kerkplanters en hun teams.”

Hans en Carolien Euser, gemeentestichters bij de ICF in Veenendaal, volgen Visser op bij ICP Nederland. Visser blijft één dag in de week betrokken bij het gemeentestichtingsproject LEEF dat hij in Rotterdam heeft opgezet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer