Kerk & religie
Westerkerk Vriezenveen te koop

Het college van kerkrentmeesters van de hervormde gemeente in Vriezenveen heeft de Westerkerk te koop aangeboden. De verkoop geschiedt bij inschrijving bij KKG adviseurs.

Van onze correspondent
De Westerkerk in Vriezenveen. beeld Reliwiki
De Westerkerk in Vriezenveen. beeld Reliwiki

Het gaat om uitvoering van een eerder aangenomen beleidsplan, deelt ouderling-kerkrentmeester Bert Oudendijk mee. „De hervormde gemeente Vriezenveen heeft nu vier kerkgebouwen. In verband met het teruglopend kerkbezoek en om de financiële situatie te waarborgen is besloten drie kerken af te stoten en een nieuw multifunctioneel centrum te bouwen. Na de verkoop van de Westerkerk in maart komen de Aakerk en de Pollenkerk in de verkoop.”

Het multifunctioneel centrum komt op de plaats van het kerkelijk wijkcentrum Stjaavelin, in het centrum van Vriezenveen. Oudendijk: „Daarvoor is al een definitief ontwerp gemaakt. We verwachten dat over enige maanden de vergunning bij de gemeente aangevraagd kan worden. Het multifunctioneel centrum wordt binnen het bouwblok gerealiseerd.”

Het krijgt niet alleen een functie voor de kerkelijke gemeente, maar ook voor de hele Vriezenveense gemeenschap, aldus Oudendijk. „Er komen meerdere zalen en een restaurant, zodat het geschikt is voor kerkelijke bijeenkomsten en het houden van vergaderingen en feestjes. Ook wordt het een ontmoetingsplek voor jongeren en ouderen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer