Buitenland
Taiwan: China oefent met 71 gevechtsvliegtuigen

China heeft 71 gevechtsvliegtuigen ingezet tijdens een militaire oefening rond Taiwan in het weekend, stelt het Taiwanese ministerie van Defensie maandag. Onder de vliegtuigen zouden onder meer tientallen straaljagers zijn geweest. Het Chinese leger gaf toe een oefening te hebben gehouden, als reactie op niet nader omschreven „provocaties” van en een „samenspanning” tussen Taiwan en de Verenigde Staten.

ANP

Het ging om het grootste vertoon van militaire macht van China sinds het bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aan Taiwan in augustus.

Het Taiwanese ministerie van Defensie stelt dat een groep van 47 Chinese militaire vliegtuigen tijdens de oefening de middenlijn van de Straat van Taiwan overschreed. Dat is de officieuze grens tussen Taiwan en de Volksrepubliek China. Ook stuurde China zeven marineschepen richting Taiwan, aldus het ministerie.

China beschouwt Taiwan als een afvallige regio die op termijn weer onder het gezag van de Volksrepubliek moet komen te staan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer