Economie
Laadpalenmaker Alfen daalt op Damrak na reorganisatie

Alfen stond dinsdag bij de verliezers op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en energieopslagsystemen gaat zijn personeelsbestand met 15 procent, ofwel zo’n 140 banen, verminderen om kosten te besparen. Eind juni gaf Alfen al een omzet- en winstalarm door zwakker dan verwachte marktomstandigheden. Doordat er minder elektrische auto’s worden verkocht, viel de verkoop van laadpalen tegen. Ook werden veel grote deals voor energieopslagsystemen uitgesteld.

ANP

Alfen gaf nu aan een beperkte omzetgroei te voorzien in 2024 tot 2025 door de huidige zwakte in de markt van elektrische voertuigen en de grilligheid in de markt voor energieopslagsystemen. Ook is Alfen nog in gesprek met de bank over een nieuwe financieringsovereenkomst. Het aandeel zakte bijna 3 procent. Maandag won Alfen nog 4 procent, nadat het door zakenbank Kepler Cheuvreux van de verkooplijst werd gehaald.

De AEX-index noteerde kort na opening van de markt 0,1 procent lager op 921,91 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 903,96 punten. De beurzen in Londen en Parijs daalden 0,1 procent. De DAX in Frankfurt klom 0,4 procent.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer